Gulvafhøvling – Billig gulvafhøvling i Aarhus, Randers og omegn

Gulvafhøvling – Med en gulvhøvl arbejdes der dybt i træet. Det er den ultimative proces når et trægulv skal friskes op og gøres smuk. Her fjernes høvlspåner fra træet som vi kender det fra sløjdtimerne i skolen.

Gulvafhøvling der gør en forskel

Gulvafhøvling af trægulve. Her fjernes den øverste del af træet og omdannes til høvlspåner, som ses her på billedet. Afhøvling af trægulve arbejder ned i dybden af træet. Herudover beskæftiger aahus-gulv.dk sig med gulvrestaurering, gulvrenovering, gulvarbejde, gulvopgaver og alt muligt andet arbejde med træ og trægulve. Her på billedet ses en håndhøvl med høvlspåner. Meget gamle og skæve trægulve behøver en gulvafhøvling. Når der udføres en gulvafhøvling kan selv meget grimme trægulve forvandles til næsten nye, og modsat en gulvafslibning så kommer gulvafhøvling meget i dybden. Her fjerner vi 3 – 4 mm af selve træet hvilket gør behandlingen ubarmhjertig.

Hvad er en gulvafhøvling

En gulvafhøvling er den helt store omgang hvor der efterfølgende afslibes for at få den rette finish. Ved nybyggeri og boligrenovering bruges gulvafhøvling og gulvafslibning, i større og større omfang, til gulvrenovering.

Gulvafslibning er den nænsomme måde

I de fleste tilfælde foretages en gulvafslibning, som er meget mere blidere og skånsom overfor træet end en gulvafhøvling. Vi bruger kun gulvafhøvling ved meget, meget skæve og bølgede gulve eller meget besværlige overfladebehandlinger som for eksempel fernis. Vores hjemmeside beskæftiger sig med alt vedrørende trægulve, herunder gulvafslibning, gulvbehandling og gulvafhøvling, og her vil du kunne søge information og inspiration.

En gulvafhøvling bruges ikke så ofte

Vi havde en kunde for nylig hvor et ferniseret gulv fik en gulvafhøvling og en hvidpigmentering med hvid olie. Et ferniseret gulv er mørkebrunt og ofte mørklilla og det har ejeren igennem mange år vendet sig til. Nu blev gulvet lige pludselig afhøvlet så vi kom ned til det rene og lyse træ, hvilket gav en fantastisk visuel effekt. Da vi var færdige så kom vores kunde og sagde; ‘Har jeg fået 10 m2 ekstre’ for sådan virkede det. Og lige netop derfor er en gulvafhøvling eller gulvafslibning en rigtig god idé i salgsøjemed. Langt de fleste trægulve skal afslibes og de enkelte som har behov for en gulvafhøvling kan mod en beskeden merpris få det gjort og der er ikke an dre udveje.

Gulvafslibning er billiger end mand umiddelbart tror

Er du en af dem der synes at gulvafslibning er billig, så kan du få gulvafhøvling udført mod en beskeden merpris. Efter enhver gulvafhøvling må gulvet afslibes for at opnå en overflade der kan efterbehandles. Og her er mulighederne mange:

  • Ludbehandling
  • Sæbebehandling
  • Voksbehandling
  • Lakering
  • Oliebehandling
  • Bejdsning

Lakering er standard behandling i boligselskaber for udskiftning af lejere er stor og hvor slidstyrken skal være maksimal. Andre dimensioner af gulvbehandlingen er muliheden for at vælge udseendet af sit trægulv, og det er uanset om du ønsker et mat eller blankt, mørkt eller lyst eller måske et postkasserødt trægulv.

Valg af gulvbehandling

Den ‘normale’ gulvbehandling er entel olie, lak eller lud men der er også mulighed for bejdse, voks, sæbe hvis man er til de lidt utraditionelle behandlinger. For at få maksimal udbytte af den valgte gulvbehandling, så må der først tages hensyn til gulvenes brug og forventet slid. Der er stor forskel på om brugerne er en pentionist eller en børnefamilie med hund, kan og mange børn. Vi er til for at hjælpe dig med valget og udførelsen af gulvafhøvling, så kontakt os gerne for en uforpligtende snak og et rigtig godt tilbud.